Aitopuu Suomi 2017 –

Myydessämme Retki Finlandin liiketoiminnan olimme tilanteessa, jossa rakensimme jo uutta yli 2000 neliön hallia Retkeä varten.  Siihen piti saada toimintaa. Valitettavan lyhyen harkinnan jälkeen päätimme vaihtaa yhtiön nimen Retkestä Aitopuu Suomi Oy:ksi ja aloittaa liiketoiminnan, joka tähtää kerrostalojen rakentamiseen massiivipuisista, tehtaalla tehtävistä tilaelementeistä.

Totesimme realistisesti, että on syytä aloittaa pienemmistä kohteista ja niin rakensimme aluksi tilaelementtejä, joissa oli pukuhuone, vessa ja suihku.  Onneksi niitä tarvittiin naapuritonteilla Kallion alueella Kuopion Liiketilat Oy:n kohteisiin, joten ihan pelkkää harjoittelua ei tarvinnut tehdä. Innostuimme sitten yrittämään tilaelementtien tekoa Jyväskylän ja Rovaniemen opiskelijakerrostaloihin ja rakensimme malliyksiön, jonka kanssa olimme alihankintamessuilla Pirkkahallissa 2018. Tilasimme Kuhmon Crosslamilta  ja Latvialaiselta Skonto Prefabilta tilaelementtien levyt, joihin Rakconin Jukka Pulkkinen piirsi työstökuvat.

Toiminta on jatkunut tähän saakka ilman ulkopuolisia tilauksia. Suurin kohteemme on ollut Kuopion Liiketilat Oy:n rakentama, kahdenkymmenen massiivipuisen puutallin kokonaisuus, johon toimitimme osan tilaelementteinä ja osan erillisinä clt levyinä. Levyt seiniin tulivat osin 18 sentin vahvuisina Alajärveltä Hoisko Oy:ltä ja levyt sisäkattoihin Kauhoelta CLT Plantilta. Ainoastaan hankkeen 200 ikkunaa tulivat Virosta.

Olemme teettäneet arkkitehdeilla kymmeniä tarjouskuvia ja hakeneet tontteja Etelä-Suomesta sekä suoraan että kilpailujen kautta, mutta vasta tämän vuoden alussa onnistuimme saamaan ensimmäisen ison yhtiöryhmän ulkopuolisen tilauksen. Tämä on nyt tietysti viivästynyt, mutta näyttäisi siltä, että tämän vuoden aikana toiminta vihdoin käynnistyy.  Kunhan ensin voitamme Suomessa tämän koronan.

KUISKAAJA © 2020